آیا به طور کلی در طول دوران بارداری سفر هوایی ممنوع است؟
مطالعات گسترده ای که بر روی زنان باردار انجام شده است تایید کرده است که سفر هوایی در طول دوران بارداری به طول کلی ایمن و بدون عارضه خواهد بود.
با این حال به زنان بارداری که بیماری زمینه ای خاصی از جمله سابقه استاز وریدی و ترومبوز (لخته شدن خون) دارند و ممکن است با پرواز بدتر شود و یا احتمال خونریزی واژن و سقط جنین در آنها زیاد است، توصیه میشود از سفر هوایی در طول بارداری خود جلوگیری کنند. بنابراین این مسئله مستلزم مشورت با پزشک معالج است و فرد با فرد ممکن است متفاوت باشد.
IUI (تلقیح درون رحمی)، سفر رفتن قبل و بعد از فرآیند:
یک ماه قبل از
IUI، به طور معمول مشکلی برای سفر رفتن وجود نخواهد داشت. با این حال بهتر است با مرکز درمان ناباروری خود در ارتباط باشید تا ویزیت های مهم خود مانند زمان سونوگرافی برای نظارت بر رشد فولیکولی تخمدان ها را برنامه ریزی نمایید.
داروهای خوراکی مورد نظر این فرآیند مانند Clomid، مانند هر داروی دیگری می تواند در طول سفر همراه شما باشد، با این حال برخی تزریقات مورد نیاز برای آغاز تخمک گذاری مانند hCG، نیازمند شرایط نگه داری خاص از جمله دمای مشخصی هستند. در این موارد، حتما با کلینیک درمان ناباروری خود مشورت نمایید.
IVF ، سفر رفتن پیش از آن:
به توصیه ی پزشکان متخصص، در طول 10 تا 12 روز قبل از گرفتن تخمک (egg retrieval)، مسافرت می تواند چالش برانگیز باشد. زیرا در طول این دوره لازم است که مادر تقریبا به صورت روزمره به مرکز درمان ناباروی به منظور انجام آزمایش ها و سونوگرافی های مورد نیاز مراجعه نماید، تا پزشک بتواند بهترین زمان لازم برای شروع تخمک گذاری (triggering ovulation) را تشخیص دهد.
با این حال، از آنجاییکه مراکز باروری معتبری در نقاط مختلف می تواند وجود داشته باشد، اگر سفری ضروری پیش آمد، با مشورت پزشک، بیمار میتواند به شرطی که چرخه را به خطر نیندازد، موقتا تحت نظارت مراکز باروری دیگری قرار بگیرد.
IVF: سفر بعد از گرفتن تخمک یا پانکچر تخمک:
به گفته ی پزشکان،
یک روز پس از مرحله ی گرفتن تخمک، مشکلی برای سفر رفتن وجود نخواهد داشت.
در همان روز اما بهتر است سفری صورت نگیرد. برخی از کلینیک ها برای انجام این مرحله، از بیهوشی استفاده می نمایند که می تواند بسته به روش درمانی کلینیک، 2-4 ساعت پس از آن، عوارض بیهوشی را به همراه داشته باشد.
در طول چرخه ی تحریک (Stimulation)، سطح استروژن بدن بیمار افزایش می یابد. این موضوع می تواند سبب ایجاد علائمی خفیف از جمله نفخ یا ناراحتی شکمی شود. بنابراین، ممکن است نشستن به صورت طولانی مدت در هواپیما یا ماشین احساس ناراحتی به همراه داشته باشد. در طول این مدت بهتر است بدن هیدراته باقی بماند وپیاده روی و ایستادن های کوتاه مدتی اتفاق بیفتد تا از درد و ناراحتی بکاهد که ممکن است سهولت آن در طول سفر تحت الشعاع قرار بگیرد.
نکته ی قابل ذکر این است که حتی پس از مرحله ی گرفتن تخمک ها، تخمدان های مادر می تواند برای 10 تا 12 روز دیگر بزرگ باقی بمانند. تخمدان های بزرگ شده می توانند دچار پیچ خوردگی “Torsion” و یا چرخش شوند که منجر به درد و در مواردی نیاز به جراحی خواهد شد. بنابراین در طول سفر از حمل وسایل سنگین و حرکات شدید ناگهانی بایستی پیشگیری شود.
IVF: سفر بعد از انتقال جنین:
به گفته ی پزشکان، مشکل به خصوصی برای سفر رفتن پس از انتقال جنین وجود نخواهد داشت.
تنها نکته ای که بایستی به آن توجه شود این است که لازم است 10 تا 14 روز پس از انتقال جنین، برای انجام تست بارداری به کلینیک باروری مراجعه نمود.
آیا میتوان با نوزاد تازه به دنیا آمده به سفر هوایی رفت؟
به طور کلی پزشکان توصیه می کنند تا سیستم ایمنی بدن نوزاد کامل نشده است، بهتر است از سفر هوایی بویژه طولانی خودداری شود. این دوره می تواند حدود یک ماه طول بکشد.
همچنین نوزادان نارس یا نوزادانی که دارای مشکلات قلبی یا ریوی هستند، ممکن است به دلیل فشار هوای پایین در کابین هواپیما در تنفس دچار مشکل شوند.
نظرات و سوالات