راه های ارتباطی:
شماره های تلفن: 537 177 88 (21)98+
76 44 51 88 (21)98+
آدرس: تهران- سهروردی شمالی- بین کوچه آزادی و باغ – پلاک 270 – طبقه اول – واحد1
ایمیل: [email protected]
بیماری کرونا ویروس 2019 که اغلب از آن با عنوان COVID-19 یاد می شود، از زمان شیوع به شدت جهان را تحت تأثیر قرار داده و به یک بیماری همه گیر تبدیل شده است. بیماران پیوند اعضا نیز تحت تأثیر این بیماری قرار گرفته اند. این بیماران اغلب از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند، بنابراین بیشتر در معرض عفونت های ویروسی هستند. به منظور کاهش احتمال بیماری، این بیماران باید دستورالعمل های سازمان بهداشت جهانی (WHO) را با دقت بیشتری دنبال کنند.
پیوند کلیه یک عمل جراحی است که در آن کلیه آسیب دیده توسط یک کلیه سالم که توسط یک اهداکننده به بیماراهدا شده است جایگزین می شود. ما دارای دو کلیه هستیم اما اغلب تنها با یکی از آنها نیز می توانیم زنده بمانیم. با این حال در برخی موارد، یک بیماری جدی مانند دیابت یا فشار خون بالا می تواند فرد را مجبور به پیوند کلیه کند.
در صورت موفقیت آمیز بودن پیوند کلیه، این امر می تواند با از بین بردن نیاز بیمار به دیالیز باعث افزایش امید به زندگی و بالا رفتن کیفیت زندگی وی شود.
از زمان شیوع COVID-19، نشریات متعددی وضعیت بالینی بیماران پیوند کلیه را شرح داده اند. متأسفانه میزان بروز و مرگ و میر در بین این بیماران بیشتر است. مانند سایر بیماران کووید 19، می توان با تقویت سلامت عمومی و پشتیبانی تنفسی به کنترل بیماری تا زمان بهبودی کمک کرد.
باید بدانید که خطر درگیر شدن به این ویروس از طریق کلیه اهدایی بسیار کم است، زیرا این کلیه ها قبل از پیوند تحت غربالگری قرار می گیرند و در صورت مثبت بودن تست کووید -19 از آنها استفاده نمی شود.
علاوه بر حمایت های عمومی و تنفسی، اثر داروی رمدسیویر بر روی این ویروس تأیید شده است. بنابراین مانند سایر بیماران مبتلا به COVID-19 توصیه می شود از میزان تعدیل شده این دارو برای بیماران پیوند کلیه در محیط بیمارستان استفاده شود.
شواهد کمی در مورد ایمنی پیوند کلیه در بیمارانی که از انواع خفیف یا بدون علامت ویروس کرونا شفا یافته اند وجود دارد. تا کنون برخی مطالعات موردی در مورد این موضوع وجود داشته که بدانیم پیوند کلیه پس از بهبودی از این ویروس چگونه خواهد بود. مطالعات نشان می دهد که ابتلا به بیماری کرونا در گذشته نمی تواند ضامن حفاظت طولانی مدت باشد و باید تمام اقدامات احتیاطی صورت پذیرد.
با توجه به شیوع بالای این بیماری در بین همه افراد از جمله بیماران دیالیزی، این احتمال بسیار زیاد است که این بیماران پس از درگیری با این بیماری و بهبود آن پیوند کلیه داشته باشند. بنابراین لازم است اطلاعات مربوط به این موضوع را از طریق تجزیه و تحلیل موردی و تحقیقات متعاقب آن پیگیری کنید.
به دلیل مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، گیرندگان پیوند در معرض خطر بیشتری از ویروس کرونا قرار دارند. اگر شما یک شخص دریافت کننده عضو هستید، باید با رعایت اقدامات احتیاطی خطر ابتلا به انواع ویروس ها را محدود کنید. از ابتدای همه گیری، برخی از سازمانهای پیوند کلیه تعدادی قوانین کلی حفاظت را برای بیماران برنامه ریزی کردند، از جمله ارائه اطلاعات گسترده به بیماران، ایجاد محدودیت در حمل و نقل دسته جمعی، مصاحبه آنلاین با بیماران قبل از هر جلسه همودیالیز، قرار ملاقات های آنلاین در صورت امکان و غیره.
واکسینه شدن به همه دریافت کنندگان پیوند از جمله بیماران کلیوی توصیه می شود. اگرچه واکسن ها برای دریافت کنندگان پیوند اعضا به دلیل مصرف داروهایی که باعث تضعیف سیستم ایمنی می شوند کمتر موثر است، اما هنوز واکسیناسیون و تا حدی داشتن حفاظت آن ضروری است. این بیماران همچنان باید تماس خود را با بیماران مبتلا به ویروس کرونا محدود کنند زیرا خطر عفونت هنوز باقی است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا و پخش آن توصیه می کند:
علاوه بر توصیه های بالا، شما باید سعی کنید تا در طول این همه گیری آرامش داشته باشید، زیرا استرس می تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده و بدن شما را برای درگیری با این بیماری و یا به سادگی درمان نشدن آماده کند. همچنین می توانید اخبار به روز این بیماری را از سایت های معتبر دنبال کرده تا از آخرین اخبار مطلع شوید.
راه های ارتباطی:
شماره های تلفن: 537 177 88 (21)98+
76 44 51 88 (21)98+
آدرس: تهران- سهروردی شمالی- بین کوچه آزادی و باغ – پلاک 270 – طبقه اول – واحد1
ایمیل: [email protected]
نظرات و سوالات