راه های ارتباطی:
شماره های تلفن: 537 177 88 (21)98+
76 44 51 88 (21)98+
آدرس: تهران- سهروردی شمالی- بین کوچه آزادی و باغ – پلاک 270 – طبقه اول – واحد1
ایمیل: [email protected]
در ارتباط با این موضوع سوالات بسیاری در ذهن افراد شکل میگیرد. چاقی چیست؟ چه میزان اضافه وزن چاقی محسوب می شود؟ آیا ارتباطی میان چاقی و بیماریهای کلیه وجود دارد؟ چاقی بر میزان موفقیت عمل پیوند کلیه تاثیر میگذارد؟برای پاسخ دادن به این سوالات ابتدا باید تعریف چاقی را بدانیم. بعد بدانیم در چه شرایطی عمل پیوند کلیه به افراد توصیه میشود.
این مطلب ارتباط میان عمل پیوند کلیه و چاقی را بررسی میکند. تا انتها همراه باشید تا پاسخ سوالاتتان را بگیرید.کلیه ها یکی از حیاتیترین اعضای بدن هستند. اگر عملکرد کلیه مختل شود، فرد با مشکلات جدی روبرو میشود.اختلال در عملکرد کلیه میتواند حتی به مرگ بیمار منجر شود. ممکن است یک فرد به علل مختلف کلیههای سالمی نداشته باشد. ژنتیک، تصادف، آسیب فیزیکی، بیماریهای خاص مثل دیابت یا فشار خون بالا از دلایلی هستند که میتوانند منشا بیماریهای کلیه باشند.
دیابت و فشار خون بالا یکی از دلایل اصلی اختلال عملکرد کلیه است. عمل پیوند کلیه یک راه اصلی درمان بیماریهای کلیه است.در سال 2018 تعداد کل عملهای پیوند عضو 146840 تا بود. از این تعداد 95479 به پیوند کلیه اختصاص داشت. این عمل یکی از پرتعدادترین پروسههای درمانی است.با وجودی که عمل کلیه پروسه پیچیدهای است، گاهی تنها راه درمان است. وقتی آسیب به حد زیادی رسیده باشد و پیوند کلیه صورت نپذیرد، جان بیمار در خطر است.
رایجترین راه محاسبه چاقی BMI است. معنی BMI شاخص توده بدنی است. اگرچه بعضی متخصصان BMI را روشی قدیمی و منسوخ میدانند، اما همچنان جزو پرکاردبردترینهاست.مخالفان BMI میگویند صرف قد و وزن نمیتواند سالم یا ناسالم بودن وزن فرد را تعیین کند. فاکتورهای دیگری مثل توده عضلانی، مایعات بدن و فرم بدن هم مهمند.فرمول BMI تقسیم وزن بر مجذور قد(به متر) است. یادتان نرود BMI برای محاسبه توده بدنی بزرگسالان غیر ورزشکار است. محاسبه وزن مناسب کودکان فرمول و روشهای دیگری دارد.تقسیم بندی عدد به دست آمده در کشورهای مختلف متفاوت است. اما یک تقسیم بندی رایج اینگونه است:
25-18 وزن نرمال و سالم
30-25 اضافه وزن
35-30 چاقی نوع یک
40-35 چاقی نوع دو
40 به بالا چاقی مرگبار
یک موضوع بحث برانگیز در سالهای اخیر، درباره میزان خطرناک بودن و نبودن اضافه وزن است. بحثهای زیادی در جریان است اما در مجموع شاخص توده بدنی 30-25 جزو گروههای پرخطر نیست. فقط توصیه میشود این افراد وزن کم کنند. خطرات چاقی از 30 شروع میشود.
چاقی یک عامل خطر برای بیماری های کلیوی است. چاقی خطر بیماریهای مزمن کلیوی(CKD)، دیابت یا فشار خون بالا را افزایش میدهد. به علاوه مستقیما در بیماری کلیوی پیشرفته (ESRD) تاثیر دارد.بسیاری از مطالعات ارتباط میان نوع چاقی و بیماریهای مزمن کلیوی را نشان داده اند. برای بیمارانی که از قبل مبتلا به بیماری مزمن کلیه یا CKD هستند، چاقی نوع 2 و بالاتر با پیشرفت سریعتر بیماری کلیه همراه است. یک مطالعه که در سال 2017 انجام شد، تحلیلی دقیق از رابطه بین نوع چاقی و نارسایی کلیه ارائه داد.
چاقی منجر به CKD قابل پیشگیری است. نکته اصلی داشتن تغذیه سالم و فعالیت بدنی است. با این حال، اگر از این مرحله رد شدهاید و به دلیل چاقی با نارسایی کلیه دست و پنجه نرم میکنید ، خوب است که از جوانب مثبت و منفی پیوند کلیه مطلع شوید. این به شما کمک می کند راه بهتری انتخاب کنید و بهترین تصمیم را بگیرید.
اپیدمی افزایش چاقی در جهان می تواند از بسیاری جهات بر زندگی مردم تأثیر بگذارد. بیماری های کلیه، از جمله CKD و سرطانهای کلیه یکی از این موارد است.این بیماریها جزو خطرناکترین عوارض چاقی هستند. اقدامات گسترده برای جلوگیری از چاقی یا درمان چاقی می تواند منجر به کاهش بیماریهای کلیوی نیز بشود.یک راه جلوگیری از این بیماریها، انجام تحقیقات دقیق روی ارتباط بین چاقی و نارسایی کلیه است. پس از یافتن علت، میتوان راه حل را یافت.
چاقی شکمی که با افزایش دور کمر خودش را نشان میدهد، ریسک CKD را بالا میبرد. چاقی پایین تنه چنین اثری ندارد. در نتیجه بخشی از تاثیر چاقی روی کلیه، بستگی به محل تجمع چربی در بدن دارد.
آیا چاقی بر میزان موفقیت عمل پیوند کلیه تاثیر میگذارد؟
چاقی مشکل رایجی در دنیای امروز است. تعداد افرادی که چاقی خطرناک دارند روز به روز افزایش مییابد و پیشبینی شده در آینده نزدیک این تعداد بیشتر هم شود. درباره دلایل چاقی مقالات بسیاری نوشته شده است.
چاقی انجام عمل جراحی را سختتر میکند. انجام پروسههای درمانی روی بیماران چاق سختتر، پیچیدهتر و زمانبرتر است. آنها باید مدت زمان بیشتری در بیمارستان بمانند و ریکاوری شان هم بیشتر طول میکشد.
چاقی در بیماران مبتلا به ESRD (مرحله نهایی بیماری کلیوی) که برای عمل پیوند کلیه ثبت نام کردهاند، رو به افزایش است. عوارض و نتایج در بیماران چاق از بیماران غیر چاق بدتر است.
با این حال عمل پیوند کلیه برای بیماران چاق نیز در بسیاری از موارد موفقیت آمیز است. در مقایسه با بیمارانی که درمان دارویی در پیش میگیرند، بیماران چاق پس از پیوند وضعیت سلامتی بهتری دارند و پیوند کلیه روی آنها جواب میدهد.
بیماران چاق که در مرحله پیشرفته بیماری کلیوی هستند، از پیوند کلیه بهره مند می شوند اما ریسک بیشتری را هم باید به جان بخرند. آنها عمل پیچیده تری را پشت سر میگذارند و برای بهبودی به زمان بیشتری نیاز دارند.
خلاصه؛ اگر چاق هستید و قصد انجام پیوند کلیه را دارید، طبیعی است کمی نگران باشید اما از نظر آماری شما شانس داشتن یک عمل موفق را دارید.درمان دارویی برای چاقی معمولا ناموفق است. جراحی چاقی، به ویژه عمل جراحی لاپاراسکوپی ممکن است در نهایت به کاهش وزنی باورنکردنی منجر شود اما خیلی از بیماران هم با این روش درمانی انطباق ندارند و با انجام عمل موافقت نمیکنند.
پیدا کردن راهی برای کم کردن ریسک عمل پیوند کلیه بیماران چاق تا به امروز به نتیجه دقیقی نرسیده است.همانطور که قبلا گفته شد، پیوند کلیه گاهی اوقات یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است. نارسایی کلیه حتی ممکن است منجر به مرگ شود. دانستن جنبه های مختلف می تواند به شما کمک کند اما اگر کاندید عمل هستید از انجام آن فرار نکنید.
راه های ارتباطی:
شماره های تلفن: 537 177 88 (21)98+
76 44 51 88 (21)98+
آدرس: تهران- سهروردی شمالی- بین کوچه آزادی و باغ – پلاک 270 – طبقه اول – واحد1
ایمیل: [email protected]
نظرات و سوالات