در این مقاله با ما همراه باشید تا به برخی از علائم ابتلا به سرطان کلیه بپردازیم.
در حال حاضر، کم خونی شایع ترین علامت سرطان کلیوی است. کلیه ها پروتئینی به نام اریتروپویتین تولید می کنند که باعث تولید سلول های قرمز خون در مغز استخوان می شود. با ابتلا به سرطان کلیه، تولید این پروتئین ها کاهش یافته و منجر به کم خونی ناشی از کمبود گلبول های قرمز (آنمی) می شود.
در مقابل، در برخی از افراد، سلول های سرطانی کلیه منجر به افزایش پروتئین اریتروپویتین میشوند. در این حالت تعداد گلبول های قرمز خون به شدت افزایش پیدا خواهد کرد که به آن سندرم های پارانئوپلاستیک (Paraneoplastic syndrome) گفته می شود.
- وجود خون در ادرار (هماچوری)
این علامت که یکی از علامت های شایع سرطان کلیه است، معمولا زمانی دیده میشود که تومور کلیوی گسترش یافته است (متاستاز شده باشد).
در این حالت، ادرار میتواند کاملا خونین باشد (هماچوری خالص)، یک رنگ صورتی ملایم پیدا کند و یا خون صرفا در حالت میکروسکوپی مشاهده شود.
- درد شکمی، کمردرد و یا درد در پهلوها بدون داشتن دلیل مشخص
این درد میتواند به حالت های مختلف، یعنی از دردی ملایم تا دردی تند و ضربان دار اتفاق بیفتد.
از آنجاییکه کلیه ها نقش مهمی در تنظیم تعادل مایعات بدن (الکترولیت ها) دارند، هرگونه بیماری کلیوی از جمله سرطان کلیه، میتواند موجب اختلال و احتباس مایعات در بدن شود. این عارضه به شکل تورم در پاها و مچ پا دیده می شود.
کلیه ها در بدن هورمون هایی را تولید می کنند که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارند. فشار خون بالا و مزمن ممکن است نشانه ای از سرطان کلیه باشد و یا خود منجر به نارسایی کلیوی شود.
تب بالای 38 درجه که یا از بین نمی رود و یا به صورت دوره ای تکرار میشود و دلیل آن آنفلوانزا یا سرماخوردگی و یا عفونت دیگری نمی باشد، از علائم شایع سرطان کلیه است.
همچنین در برخی از مبتلایان، گرگرفتگی همراه با احساس سوزش در صورت، گردن و اندام ها نیز مشاهده شده است.
این خستگی، برخلاف خستگی معمولی، عمیق است و معمولا با خواب شبانه نیز رفع نخواهد شد.
کم اشتهایی یکی از علائم شایع سرطان کلیه است. در این حالت، فرد به ندرت احساس گرسنگی خوهد داشت.
به از دست دادن 5 درصد یا بیشتر از وزن بدن در مدت زمان 6 تا 12 ماه، کاهش وزن غیرعمدی گفته می شود. این علامت، از علائم شایع سرطان کلیه است که در حدود یک سوم از افراد مشاهده می شود.
کاهش وزن میتواند با سندرم کچسکی (Cachexia) همراه باشد یا نباشد. این سندرم با از دست دادن حجم عضلات مشخص می شود.
- احساس وجود غده یا توده بر روی کمر، پهلوها و یا شکم:
هرگونه توده در این نواحی، حتی اگر یک توده ی چربی باشد که با افزایش سن پدید آمده باشد، بایستی توسط پزشک معالج مورد بررسی قرار بگیرد.
واریکوسل یا وجود یک رگ بزرگ شده (واریس) در بیضه ها که اغلب در سمت راست اتفاق می افتد، میتواند نشان دهنده ی وجود یک تومور بزرگ کلیوی باشد.
سندرم های paraneoplastic شامل مجموعه ای از علائم می شود که به دلیل تولید نامتناسب هورمون ها یا مواد دیگر توسط سلول های سرطانی ایجاد می شوند. در مراحل اولیه ی ابتلا به سرطان کلیه، این سندرم ها ممکن است منجر به تغییراتی غیرعادی از جمله بالا رفتن سطح کلسیم خون (همراه با علائمی مانند تهوع)، ضعف و سردرگمی و کج خلقی، افزایش گلبول های قرمز خون (اریتروسیتوز) و افزایش و نارسایی در عملکرد کبد شوند.
نظرات و سوالات