عمل پیوند کلیه در ایران

پیوند کلیه

عمل پیوند کلیه چیست؟

کلیه یک ارگان لوبیایی شکل است که بصورت جفت در نقطه مقابل همدیگر و در دو طرف ستون فقرات قرار می گیرند. کلیه ها زیر قفسه سینه قرار دارند. عملکرد اولیه آن ها حذف مایعات و مواد زائد برای پاکسازی خون می باشد. نتیجه این پاکسازی مواد زائد خون، تولید ادرار است. انسان با یک کلیه می تواند زندگی کند اما برخی بیماری های شدید نظیر دیابت، فشار خون مزمن یا بیماری های شدید کلیه هر دو کلیه را از کار می اندازد و فرد بیمار مجبور می شود پیوند کلیه انجام دهد.

پیوند کلیه نوعی عمل جراحی است که در آن کلیه آسیب دیده فرد با یک کلیه سالم از یک دهنده معمولا زنده جایگزین می گردد.

پیوند کلیه

پیوند کلیه موفق میتواند طول عمر گیرنده پیوند را و نیز کیفیت زندگی فرد را بهتر کند . بیمار از محدودیت های دیالیز رها میشود وعلایم افزایش اوره خون رفع میشوند . این نوع عمل معمولا 2-4 ساعت طول میکشد، البته این نوع عمل یک اقدام یک روزه نیست و موارد زیادی باید قبل و بعد از عمل رعایت شود. تقریبا 90% از بیماران، در محل کلیه های قبلی خود ، کلیه پیوند را دریافت میکند.

: عوامل شایع نیاز به پیوند کلیه

  • دیابت کنترل نشده
  •  فشار خون بالا
  • بنابر این توصیه می گردد افراد با دیابت وفشار خون، بیماری کلیه خود را جدی بگیرند تا احتمال پیوند را به تاخیر بیاندازند.
  • بیماریهای التهابی عروق خونی کلیه یا گلومرولونفریت با دلایل نامشخص
  • برخی بماریهای ارثی نظیر بیماری ارثی کلیه پلی کیستیک، سنگ بزرگ وانسدادی کلیه، اعتیاد به مواد مخدر مثل هرویین.
پیوند کلیه

در شروع نارسایی کلیه ، ممکن است بیمار هیچ علامتی نداشته باشد وفقط وقتی عملکرد کلیه به مقدار 90% کاهش یابد ، علایمی نظیر فشار خون ، دفع پروتین از کلیه ،تکرر ادرار ،افزایش اوره وکراتین خون ،تورم پلکها ، ضعف عمومی ، خستگی وافت هوشیاری ، بی اشتهایی، ونیز توهم ایجاد میشود.

شرایط گیرنده کلیه:

اگر هر کدام از این شرایط باشد ، فرد کاندیدای مناسبی برای پیوند کلیه نیست:

  • سن بالای 70 سال
  • سرطان یا هر بیماری تهدید کننده زندگی مثل بیماری شدید قلبی و مغزی
  • عفونت فعال
  • زخم معده یا روده فعال
  • عدم تحمل عمل جراحی یا داروهای بعد از عمل پیوند کلیه
  • بیمار زمینه ای که با مصرف داروها تضعیف کننده سستم ایمنی تشدید شود
  • اختلال وبیماری در مثانه یا میزنای (اورتر ). در این مواقع باید قبل از پیوند کلیه ، مشکل مثانه یا اورتر درمان شود.
کلیه
پیوند کلیه

مکانیسم پیدا کردن کلیه مناسب چگونه است؟

وقتی نیاز شما به پیوند از سوی پزشکتان تشخیص داده شد، در یک لیست انتظار پیوند قرار می گیرید. جایگاه شما در این لیست بر حسب معیارهایی نظیر وضعیت و شدت بیماری، گروه خونی، مقدار و سایز بافت کلیه مورد نیازتان تعیین می گردد. در شرایط خاص هر بیمار، یکسری مجوزهای پزشکی و اداری برای وی گرفته می شود. وضعیت مادی یا نژادی یا مذهبی بیمار نقشی در یافتن کلیه مناسب ندارد. وقتی در لیست انتظار نوبتتان برسد، به شما برای عمل پیوند کلیه اطلاع داده خواهد شد.

پیوند کلیه چگونه انجام میشود ؟

پیوند کلیه نوعی عمل جراحی میباشد که در آن جراح ، یک برش در بخش تحتانی شکم بیمار ایجاد میکند . بعد از برداشتن پوست ، عضلات ونیز پروتین روی شریان ایلیاک در لگن ، جراح کلیه ها را معاینه میکند . در آقایان ، طناب اسپرماتیک نیز باید برداشته شود .

در حین عمل با یک کلامپ محکم ؛ بولب شریان ایلیاک داخلی و نیز ورید ایلیاک خارجی مسدود میگردد. سپس شریان و بعد ورید به کلیه متصل میشوند و جریان خون در کلیه مجددا  برقرار میگردد و فشار خون افزاش میابد . بیمار باید قبل و حین عمل به دقت تحت نظر گرفته شود .

پیوند کلیه

مرحله اخر، اتصال مثانه به کلیه توسط  مجرای اورتر یا میزنای میباشد . در این مرحله یک برش کوچک در بخش قدامی _ خلفی دیواره مثانه ایجاد میشود و میزنای به مثانه بخیه میگردد. نیاز به تخلیه محل جراحی نمیباشد ودر پایان یک سوند فولی برای کاهش فشار تعبیه میگردد .

این عمل معمولا 2 تا 4 ساعت زمان میبرد. عمل جراحی کلیه یک اقدام یک روزه نیست و موارد زیادی باید قبل و بعد از عمل رعایت شود . بیمار باید بعد از عمل ، بطور منظم تا پایان عمر تحت نظر یک متخصص کلیه باشد .

عمل پیوند کلیه چقدر طول می کشد؟

عمل پیوند کلیه معمولا بین 2 تا 3 ساعت طول می کشد. هرچند ممکن است عوارض و مشکلات حین عمل این مدت را افزایش دهد.

شانس زنده ماندن در عمل پیوند کلیه چقدر است؟

شانس زنده مانده در حین این عمل  بالا بوده و حدود 90 تا 95 درصد است. هرچند این نسبت فرد به فرد و براساس ویژگی های فردی و شدت آسیب کلیه متفاوت است.

خطرات پیوند کلیه چیست؟

مشابه سایر عمل های جراحی، عمل پیوند کلیه نیز ممکن است یکسری عوارض حین و بعد از عمل داشته باشد. عفونت، خونریزی، سکته های قلبی یا مغزی، رد پیوند، از کار افتادن اندام ها و تشکیل لخته خون برخی از عوارض پیوند کلیه می باشد.

آیا گزینه های دیگری جز پیوند کلیه وجود دارد؟

خوشبختانه دیالیز یک گزینه جایگزین برای پیوند می باشد. دیالیز به عنوان یک درمان استاندارد نارسایی کلیه شناخته می شود و برای اولین بار در سال 1960 آغاز گردید. انواع دیالیز شامل دیالیز خونی یا دیالیز صفاقی بسته به شرایط بیمار انتخاب می شود.

پیوند کلیه

چگونه از کلیه پیوند شده جدید مراقبت کنیم؟

مرحله حساس و مهم در پروسه پیوند کلیه، مراقبت های دوره بعد از عمل می باشد. در طی این مدت، افراد باید با مشورت متخصص تغذیه، الگوی غذایی خاصی داشته باشند. غذای بیمار بعد از عمل پیوند کلیه باید کم نمک و کم شکر باشد. بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده اند باید روزانه 5 وعده غذایی حاوی میوه و سبزیجات، مقدار کافی فیبر و محصولات لبنی استفاده کنند. مهم است که مقدار کافی آب و مایعات استفاده کنید و بدنتان را پر آب نگه دارید.

برای افزایش قدرت بدن، وزنتان را حفظ کنید، استرستان را کاهش دهید و فعالیت منظم انجام دهید. ورزش منظم می تواند عوارض عمل جراحی را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. شنا یا دوچرخه سواری یکی از بهترین ورزش های توصیه شده بعد از عمل پیوند کلیه می باشد.

طب مد توریسم tebmedtourism

شرکت طب مد توریسم

طب مد توریسم یک شرکت تسهیلگر درمان بیماران بین المللی واقع در ایران (تهران) است. با توجه به پتانسیل ها و توانمندی های فراوان موجود در ایران، در زمینه گردشگری سلامت، ما فعالیت خود را جهت بهره برداری و شکوفاسازی این استعدادها آغاز نمودیم. ما با آغوش باز پذیرای بیماران و میهمانان از سراسر جهان هستیم و آمادگی داریم تا آنها را از خدمات درمانی با کیفیت و پزشکان حاذق ایران بهره مند سازیم.

طب مد توریسم در حال حاضر با بیش از 40 مرکز درمانی بین المللی، 140 بیمارستان ملی و 300 مرکز تخصصی، 430 پزشک متخصص و فوق تخصص، 112 هتل و نیز ایرلاین های داخلی و بین المللی، همکاری دارد و ارائه خدمات گسترده در سراسر ایران را برای ما ممکن می سازد.

تیم ما پکیج های کامل درمانی و زیبایی به همراه کلیه خدمات مسافرتی -گردشگری لازم را برای شما فراهم می آورد.

تیم با تجربه طب مدتوریسم پروسه درمان را به نحوی مدیریت می کند تا شما با آرامش کامل صرفا روی درمان خود متمرکز شوید.

راه های ارتباطی:

شماره های تلفن: 537 177 88 (21)98+

76 44 51 88 (21)98+

آدرس: تهران- سهروردی شمالی- بین کوچه آزادی و باغ – پلاک 270 – طبقه اول – واحد1

ایمیل: [email protected]

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top
بدء محادثة
ارید إستشارة . كيف يمكننا مس
شركة عصرطب الدولیة
سلام عليكم. ارید إستشارة .
كيف يمكننا مساعدتك؟