امروزه تعداد بیشتری از زنان در دهه 30 یا حتی 40 زندگیشان بچه دار می شوند. این امر می تواند به دلیل بالا رفتن سن ازدواج و بسیاری دلایل دیگر در ملت های مختلف رخ دهد. اما در اینجا دو سوال اساسی می تواند مطرح شود؛ "آیا بارداری در سنین بالا خطرات بیشتری دارد؟ " و همچنین " جلوگیری از نقایص مادرزادی با استفاده از PGD چگونه ممکن است؟"
در سال 2016 میانگین سنی مادرانی که اولین فرزند خود را به دنیا اوردند 28 سال بود. در ایالات متحده میزان زاد و ولد در زنان 30 تا 34 سال بیشتر از آنهایی است که بین 25 تا 29 سالگی هستند. مطالعات نشان می دهد که افراد می توانند بچه دار شدن را به دلایل زیادی به سن 35 سالگی یا بالاتر موکول کنند. داشتن تحصیلات عالیه، یافتن شغل مطلوب، هنجارهای اجتماعی و فرهنگی که باعث می شود زوجین احساس آمادگی لازم برای والدین شدن نداشته باشند، شرایط بد اقتصادی، روشهای پیشرفته پیشگیری از بارداری، محل کار انعطاف ناپذیر، بیکاری و بسیاری عوامل دیگر را می توان از دلایل بارداری در سنین بالا نام برد. زنان همچنین از وجود گزینه های باروری مدرن مانند IVF برخوردارهستند که می تواند به آنها در زمینه تأخیرانداختن در بارداری و بچه دار شدن در سنین بالاتر اطمینان بیشتری دهد.
همه ما درباره ساعت بیولوژیکی بدن زنان و چگونگی تأثیر آن بر تولید مثل در سنین بالا اطلاع داریم. زنان باردار بالای 35 سال که چشم انتظار فرزند اولشان هستند مادران مسن تر محسوب می شوند. اما آیا قرار گرفتن در سن 35 سالگی یا بالاتر برای مادر و کودک خطری ایجاد می کند؟
بارداری در سنین بالا می تواند خطرات متفاوتی را برای مادر و کودک به همراه داشته باشد:
باروری در مردان و زنان با افزایش سن کاهش می یابد. به دلیل کاهش میزان تخمک زنان، قدرت باروری آنها با افزایش سن کاهش می یابد. این امر علاوه بر کیفیت و تحرک اسپرم، بر تعداد آن نیز تأثیر گذار است.
خطرات اختلالات ژنتیکی می تواند در بارداری در سنین بالا افزایش یابد. به عنوان مثال خطر داشتن نوزادان مبتلا به سندرم داون در مادران 25 ساله 1 در 1064 مورد است، در حالیکه در بین زنان 45 ساله این خطر 1 مورد از 19 نوزاد است.
سن مادر می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد. یک مطالعه نشان داد که خطر سقط جنین در زنان 20 تا 24 ساله حدود 8.9 درصد است که این میزان در مادران 45 ساله یا بیشتر تا 74.7 درصد افزایش می یابد. تخمک های با کیفیت پایین را می توان به عنوان علت بالاتر بودن خطر سقط جنین در نظر گرفت.
یک مطالعه منتشر شده در مجله انجمن پزشکی کانادا نشان داد که میزان مرده زایی در زنان مسن تقریباً 1.2 تا 2.23 برابر بیشتر است. از هر 1000 زن زیر 35 سال 1 نفر فرزند مرده به دنیا می آورد در حالیکه حدود 1.4 درصد زنان بین 35 تا 39 سال این مشکل را دارند.
داشتن دوقلوها، فشار خون بالا، دیابت بارداری و زایمان دشوار می تواند از دیگر خطرات بارداری در سنین بالا باشد. برخی از مطالعات نشان می دهد که علیرغم وجود خطرات بیشتر بارداری در زنان مسن، آنها لزوماً مشکلات بیشتری نسبت به سایر نوزادان ندارند. این زنان اغلب تحت نظارت یک پزشک با تجربه بوده به این منظور که بتوانند تجربه یک بارداری سالم و زایمان موفق را داشته باشند.
نقص مادرزادی وضعیتی است که نوزاد هنگام تولد دارد. برخی از این نقایص درست پس از زایمان مشخص هستند. به عنوان مثال، داشتن انگشت اضافی یا مشکل پا چنبری را می توان به محض تولد نوزاد مشاهده کرد. با این حال، برخی از نقایص دیگر مانند کم شنوایی یا نارسایی های قلبی را می توان پس از انجام آزمایشات معینی شناسایی کرد.
دلایل بسیاری از نقایص مادرزادی نامشخص است. برخی از آنها به دلیل ژن هایی که توسط والدین به فرزندان به ارث می رسد رخ می دهد و برخی دیگر به دلیل قرار گرفتن در معرض برخی داروها، عفونت ها یا مواد شیمیایی رخ می دهد.
با استفاده از لقاح آزمایشگاهی (IVF) به عنوان یکی از بهترین فناوری های باروری مدرن، می توانید قبل از بارداری روند غربالگری را انجام دهید. متخصص جنین شناس با اخذ نطفه ها و تلقیح آنها ازطریق روشIVF در محیط آزمایشگاه، جنین ها را با استفاده از تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD) برای یافتن هرگونه ناهنجاری ژنتیکی یا تعداد نادرست کروموزوم ها که باعث نقایص هنگام تولد می شوند مورد بررسی قرار می دهد.
فناوری IVF+PGD به غربالگری جنین ها کمک می کند تا فقط جنین های سالم و با کیفیت بالا برای بارداری انتخاب شوند، به ویژه در میان زنانی که سنین بالاتری دارند. فناوری PGD با حذف جنین های دارای اختلال ژنتیکی می تواند میزان موفقیت IVF را افزایش دهد. PGD همچنین می تواند جنسیت جنین را مشخص کند، بنابراین شما می توانید از گزینه انتخاب جنسیت نیز بهره مند شوید. سپس پزشک جنین (های) انتخابی را در رحم زن کاشته تا رشد کند و منتهی به یک بارداری سالم شود.
شما می توانید همچنین با انجام اقدامات دیگر خطرات ناشی از نقایص مادرزادی را کاهش دهید:
توصیه نهایی و مهم این است که آرام مانده و از موقعیت های استرس زا دوری کنید. اگر در نظر دارید برای غربالگری جنین خود روند PGDرا بگذرانید، می توانید با کارشناسان ما در شرکت TebMedTourism تماس گرفته تا مشاوره رایگان انجام دهید و از خدمات مقرون به صرفه ما در کنار بالاترین امکانات بهره مند شوید.
راه های ارتباطی:
شماره های تلفن: 537 177 88 (21)98+
76 44 51 88 (21)98+
آدرس: تهران- سهروردی شمالی- بین کوچه آزادی و باغ – پلاک 270 – طبقه اول – واحد1
ایمیل: [email protected]
نظرات و سوالات